Izvor: B92, 05.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o Internacionalnoj školi

Beograd -- U Beogradu danas potpisan sporazum o statusu Internacionalne škole.

Ministar prosvete Slobodan Vuksanović i ambasador SAD u Beogradu Majkl Polt potpisali su sporazum o statusu Internacionalne škole, kojim je ona postala deo sistema obrazovanja Srbije. Vuksanović je po potpisivanju sporazuma u Vladi Srbije rekao da u Beogradu već dugo postoje ruska, nemačka, francuska i američka škola, ali da su one bile praktično izolovane.

"Posle dugačke birokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procedure red je da one uđu u naš sistem obrazovanja i da deca koja pohađaju te škole mogu da dobiju zvanično priznat sertifikat", rekao je Vuksanović i najavio da bi za dve nedelje trebalo da bude potpisan sporazum i s francuskom školom.

Ambasador Polt rekao je da sporazum ima veliki značaj za decu, roditelje ali i za odnose SAD i Srbije i dva naroda.

U okviru Internacionalne škole su obdanište, osnovna i srednja škola, a radi prema nastavnom planu jedne od saveznih država SAD. U školi se uči srpski jezik, a nastavu drže nastavnici iz SAD i nastavnici iz Srbije koji odlično govore engleski jezik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.