Spektar i novi raspored strana

Izvor: Politika, 21.Jan.2010, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektar i novi raspored strana

Beogradska hronika na kraju prve polovine Politike, Spektar na početku druge polovine, a Sport na kraju novina. Tako će izgledati Politika od ponedeljka, svog 106. rođendana

Na naš 106. rođendan, 25. januara, uvodimo novu organizaciju rubrika u štampanom izdanju, s ciljem da olakšamo čitaocima „saobraćaj” kroz „Politiku” i učinimo dostupnijim ne samo rubrike koje se bave ključnim političkim i ekonomskim događajima u svetu, regionu i Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nego i rubrike poput sporta, informacija o TV programu i slično. Takođe se vraćamo dobroj tradiciji koja podrazumeva da se tačno zna gde se koja rubrika nalazi.

U prvom izdanju prvi log (prva polovina) štampane „Politike” će se od 25. januara završavati vestima i izveštajima iz regiona u Srbiji, u trećem izdanju zadnja strana prvog loga biće Sinoć u Beogradu, a prethodiće Beogradska hronika.

Drugi log „Politike” u svim izdanjima počinjaće novom rubrikom Spektar, a završavaće se Sportom. Spektar će imati pet strana, uključujući i dve televizijske stranice na koje ste navikli. Sport će, dakle, uvek počinjati na poslednjoj strani „Politike”, a sve što se tiče TV programa na prvoj strani drugog loga, tako da će obe celine čitaocima biti lako dostupne, bez listanja novina.

Na jednoj TV strani nove rubrike Spektar naći će se izbor najzanimljivijih emisija koje tog dana prikazuju televizije, uz najavu filmova. Na drugoj će biti programske šeme televizija. Dve strane će objedinjavati sve ono što se nalazilo na stranama koje su imale posebne nazive, a pojavljivale su se jednom ili dva puta nedeljno: Ženska strana, Ritam, Medicina, Digitalni svet. Nedeljno je ovim rubrikama bilo namenjeno 13 i po strana, a sada će temama koje su one obrađivale biti posvećena 21 strana. Na njima će se naći i mnogo novog sadržaja koji do sada nije bio dovoljno prisutan u „Politici”. Biće više tekstova o zabavi, modi, novim tehnologijama, stilu, neobičnim ljudima, svetskim zanimljivostima, uživanju, zdravom životu... Te dve strane više će ličiti na ekran vašeg kompjutera nego na klasične stranice „Politike”.

Urednica Spektra biće Zorana Šuvaković. Evo kako ona opisuje sadržaj tih pet strana s kojima će od 25. januara počinjati druga polovina „Politike”:

– „Politika” se podmlađuje bez hirurških rezova i silikona, posvećujući veći prostor novim i večitim trendovima u muzici, modi, dizajnu, novim tehnologijama, medicini... Politika će vam praviti društvo i kada radite i kada se opuštate. Savetovaće vas kako da se podmladite, kako da ozdravite. I kako da ostanete kreativni u svakodnevnom životu. Nećemo vas varati, niti navoditi na radikalnu hirurgiju, nećemo nuditi čuda, i nećemo reklamu provlačiti kroz novinske stranice, to ostavljamo oglasnom delu novina. U Spektru ćete naći sve ono što tražite u skupim specijalizovanim časopisima. Bez preuveličavanja i prenemaganja znaćete svakog dana blagovremeno šta se dešava u svetu poznatih, kakva su dostignuća u nauci, koji su pravi lekovi, a koji su izmišljeni. O zdravlju ćemo razgovarati s proverenim specijalistima iz zemlje i sveta. Naravno, u Spektru će biti mesta i za evergrin i za lične ekstravagancije. Nećemo zaboraviti ni stare ljubavi, a računajte da ćete prvi znati o novim romansama.

[objavljeno: 22/01/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.