Izvor: B92, 23.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalni sudovi i izvan Beograda

Niš -- Zoran Stojković najavio otvaranje odeljenja veća za ratne zločine i organizovani kriminal u još tri grada u Srbiji.

Ministar pravde je kazao da ima sve više predmeta iz tih oblasti i da, zbog toga, Veće u Beogradu ne može efikasno da radi. Prema njegovim rečima, dodatna odeljenje bila bi otvorena u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. On je kazao da će otvaranjem novih odeljenja moći da se sudi deset do 15 predmeta istovremeno.

"I posle pričaju kako ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želi da zatvori veće za organizovani kriminal", rekao je Stojković.

U niškom Okružnom sudu predstavljen je i projekat novog Apelacionog suda u Nišu koji bi trebalo da bude u nekadašnjoj zgradi Komande vazduhoplovstva. Iz Nacionalnog investicionog programa je za Apelacioni sud u Nišu izdvojeno 2,14 miliona evra, a sud bi trebalo da bude otvoren septembra 2007.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.