Izvor: RTS, 06.Feb.2023, 22:20

Spasilački timovi MUP-a Srbije krenuli u Tursku

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina MUP-a Srbije krenuli su ka ugroženim područjima Turske pogođenim zemljotresom, kojima je potrebna pomoć u spasavanju ljudskih života i pronalaženju preživelih.
Upućena su dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << elektronsku pretragu nestalih lica.

"Uz savremenu opremu tešku 4,5 tona, srpski vatrogasci-spasioci, obučeni i spremni da reaguju u svim situacijama, daće svoj maksimum da pomognu turskim kolegama i građanima Turske u potrazi i spasavanju preživelih", naveo je MUP.

Pomoć Turskoj koju je pogodio razoran zemljotres nude brojne zemlje iz gotovo cele Evrope. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPASILAČKI TIMOVI SRBIJE KRENULI U TURSKU: Nose čak četiri tone opreme FOTO

Izvor: Pančevac-online.com, 06.Feb.2023

Spasilački timovi za spasavanje iz ruševina, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sektora za vanredne situacije krenuli su večeras ka ugroženim područjima Republike Turske pogođenim zemljotresom, kojima je potrebna pomoć u spasavanju ljudskih života i pronalaženju preživelih....

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.