Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimanje u zgradi suda ubuduće uz pismenu molbu

Snimanje i fotografisanje u zgradi Okružnog suda u Beogradu ubuduće će biti dozvoljeno samo po pismenoj molbi medijskih kuća o kojoj će odlučivati predsednik suda Siniša Važić, saopšteno je danas.



Takva odluka je, kako se navodi u saopštenju Okružnog suda u Beogradu, doneta na osnovu nedavnih primedbi koje su uputili pojedini učesnici u postupcima koji se vode pred tim sudom, a koji se odnose na prisustvo kamera i foto-reportera i snimanja u zgradi suda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Molba se može uputiti faksom na broj 2682 771 ili na Email: okruznisudbgd@sbb.co.yu.

Molbu je dovoljno poslati dan ranije, a saglasnost za snimanje i fotografisanje biće data u pismenoj formi neposredno pred početak dozvoljenog snimanja, navodi se u saopštenju.

Predsednik Okružnog suda može dozvoliti fotografisanje i snimanje u zgradi suda van toka glavnog pretresa, a video i zvučno snimanje na glavnom pretresu i javno prikazivanje snimka obavlja se po odibrenju predsednika Vrhovnog suda Srbije, uz prethodno pribavljeno mišljenje predsednika veća, sudije i saglasnost stranaka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.