Smenjen direktor škole u Barajevu

Izvor: RTS, 17.Sep.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen direktor škole u Barajevu

Ministar prosvete Mladen Šarčević razrešio je direktora Srednje škole u Barajevu, Dobrivoja Jelića, jer nije adekvatno reagovao u slučaju vršnjačkog nasilja.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora prosvetnog inspektora, utvrđeno je da ustanova ne sprovodi mere za bezbednost i zaštitu učenika.
Pre nekoliko dana na društvenim mrežama pojavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se snimak na kojem dve 15-ogodišnje učenice u dvorištu škole u Barajevu tuku i šamaraju svoju vršnjakinju, dok se za to vreme druga deca smeju.
Nakon što se snimak vršnjačkog nasilja pojavio u medijima, direktor ustanove Dobrivoje Jelić rekao je da je škola pokrenula disciplinski postupak protiv učenice koja je bila nasilna prema svojoj vršnjakinji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Smijenjen direktor škole nakon objave snimka maltretiranja djevojčice

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Sep.2019

​BEOGRAd -Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević razriješio je direktora Srednje škole u Barajevu, Dobrivoja Jelića, jer nije adekvatno reagovao u slučaju vršnjačkog nasilja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.