Smederevska Palanka: Bolje snabdevanje vodom već za tri-četiri dana

Izvor: Blic, 27.Jul.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevska Palanka: Bolje snabdevanje vodom već za tri-četiri dana

Marko Blagojević, šef kancelarije za obnovu poplavljenih područja sa predstavnicima UNDP-a i Ambasade Japana posetio je Smederevsku Palanku.

Sa Radoslavom Milojičićem Kenom, predsednikom palanačke opštine, Slavoljubom Đurićem, predsednikom Skupštine, i direktorom JKP „Vodovod“ Miodragom Mihajlovićem razgovarali su o skorom završetku revitalizacije bunara iz kojih se Palanka snabdeva vodom za piće, kao i o dogradnji sistema za odbranu od poplava na Jasenici i Kubršnici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Već za tri ili četiri dana, kada radovi budu završeni, imaćemo normalno vodosnabdevanje tokom dana, a uskoro očekujemo i završetak radova na fabrici vode u Trnovču, posle čega će ovaj problem u Palanci biti trajno rešen – najavio je posle sastanka predsednik palanačke opštine.

- Problem vodosnabdevanja u Smederevskoj Palanci je star nekoliko decenija, ali je sada konačno nešto tim povodom urađeno – rekao je Blagojević i podsetio da je posle 12 godina „skinuta prašina“ i sa projekta zaštite Palanke od poplava regulacijom tokova Jasenice i Kubršnice, a radovi na ovom obimnom poslu treba da počnu u oktobru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.