Smederevci ne žele rafineriju

Izvor: Glas javnosti, 01.Avg.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevci ne žele rafineriju

SMEDEREVO - Sednica Skupštine Smedereva o opozivu izdavanja zemlje za izgradnju rafinerije u tom gradu, sazvana na inicijativu opozicije predvođene Demokratskom strankom Srbije (DSS), juče nije održana jer nisu došli odbornici vladajuće koalicije koju predvodi Demokratska stranka (DS).

Sednica, koja nije održana zbog nedostatka kvoruma, zakazana je za isto vreme kada je održan i protest građana koji se protive izgradnji rafinerije koju bi trebalo da gradi holandsko-američki "Komiko >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << oil".

 Nekoliko desetina, mahom starijih sugrađana, okupilo se u parku "Tri heroja" kako bi izrazili svoje negodovanje zbog najavljene izgradnje rafinerije.

Uz neizostavne transparente, prisutni su imali i vuvuzele kojima su pokušavali da naprave što veću buku kako bi skrenuli pažnju sugrađana na ovaj skup.

Inače, u Smederevu je za 8. avgust zakazan i referendum na kome će se građani izjasniti da li su za izgradnju rafinerije ili protiv.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.