Izvor: B92, 20.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjenje zatvorskih kazni

Beograd -- Vlada Srbije dostavila parlamentu Predlog zakona o amnestiji, kojim je predviđeno smanjenje kazne zatvora osuđenicima za četvrtinu.

Vlada je predložila donošenje zakona po hitnom postupku "radi stvaranja boljih uslova smeštaja osuđenih osoba, a u cilju približavanja i načina izdržavanja kazne međunarodnim standardima u oblasti izvršenja zavodskih sankcija". Takvoj odluci je međutim prethodilo nezadovoljstvo u nekoliko zatvora.

Predloženi zakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne predviđa amnestiju osuđenih za najteža krivična dela, na kaznu od 40 godina zatvora, zatim za krivična dela protiv čovečnosti i drugih dobara zaštićenih međunardonim pravom.

Od amnestije su izuzeti i osuđeni za najteža krivična dela protiv polne slobode i za krivična dela sa elementom organizovanog kriminala. Taj izuzetak ne odnosi se na osuđene koji su navršili 70 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.