Sletela druga grupa turista

Izvor: B92, 02.Feb.2011, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sletela druga grupa turista

Beograd -- Specijalnim avionom u utorak uveče evakuisano stotinak srpskih državljana iz Egipta. Jatov avion sleteo je na beogradski aerodrom nešto posle 22 sata.

Avion su u Egipat uputili Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i nacionalni avio-prevoznik.

Avion je najpre pokupio putnike u Kairu, a zatim je odleteo po turiste u odmaralište Hurgadu, odakle je let nastavljen za Beograd.

U njemu su bili državljani Srbije koji žive i rade u Egiptu, članovi njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porodica i članovi porodica zaposlenih u srpskoj amabasadi u Kairu.

Podsetimo, u Kairu i drugim egipatskim gradovima osmi dan traju demonstracije protiv režima predsednika Hosnija Mubaraka, a u nemirima je do sada poginulo više od 300 ljudi.

Neki građani Srbije koji su u utorak stigli iz Egipta kažu da nisu imali problema i da im niko nije pretio, dok su se drugi borili da se sačuvaju od pljačkaša.

Većina, međutim, kaže da će se vratiti u Egipat čim se situacija bude stabilizovala.

Grupa koja je stigla sinoć je druga, jer je prethodno „Geneksovim" avionom evakuisana grupa srpskih turista koji su letovali u egipatskim letovalištima.

Takođe, tokom dana bi trebalo da bude vraćena još jedna manja grupa srpskih državljana koji su izrazili želju da napuste Egipat..

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.