Izvor: B92, 03.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština i dalje o Zakonu o radu

Beograd -- Skupština Srbije nastavlja raspravu o Predlogu zakona o radu, na koji je podneto više od 100 amandmana.

Do sada je najavljeno da će protiv zakona glasati radikali, Demokratska stranka će biti uzdržana, a socijalisti su podršku uslovili usvajanjem njihovih amandmana. Poslanici stranaka vladajuće koalicije ocenili su da novi zakon o radu štiti prava radnika i uspostavlja balans između prava i obaveza poslodavaca i zaposlenih koji je bio narušen zakonom iz 2001. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine.

Zakonom se podstiče kolektivno pregovaranje kroz koje će se voditi politika zarada u Srbiji i predviđa formiranje Fonda solidarnosti iz kojeg će radnici preduzeća u stečaju moći brzo da naplate svoja potraživanja.

U predloženom zakonu novina je zabrana i sankcionisanje diskriminacije radnika po bilo kojoj osnovi i prvi put uvodi kazna zbog seksualnog uznemiravanja zaposlenih.

Sledeći na dnevnom radu je Predlog porodičnog zakona, a skupština posle Porodičnog zakona treba da razmotri još 14 tačaka dnevnog reda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.