Skupština: Ostavka zbog portreta

Izvor: B92, 18.Nov.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština: Ostavka zbog portreta

Beograd -- Šef protokola Skupštine Srbije Vojislav Glišić podneo je ostavku na tu funkciju zbog afere sa portretima bivših predsednika u kojoj je ispao "jedini krivac".

On je u pismu ostavke generalnom sekretaru Skupštine Veljku Odaloviću rekao da odlazi i zbog "loše organizacije rada u parlamentu".

Vojislav Glišić, šef protokola u Skupštini Srbije, koji je u široj javnosti postao poznat po poslu sa izradom portreta predsednika parlamenta, ne odustaje od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje ostavke, ali do sada sa njim niko o tome nije i zvanično govorio.

Glišić smatra da je Skupštini sada potreban i klavir i objašnjava da odlazi zbog loše organizacije protokola u parlamentu.

Vojislav Glišić kao, kako kaže, jedini magistar iz oblasti protokola u Srbiji, iz Skupštine odlazi jer niko nema sluha za njegovo posao. Objašnjava da je za ono čime se bavi potreban multimedijalni talenat i smatra da u rad parlamenta stalno treba unositi nove ideje.

"Evo, skupštini sada treba klavir, šta će joj klavir? Hoće li poslanici svirati, neće ali nam treba za protokol, kada dođu neke delegacije uvek unajmljujujemo neki kamerni orkestar ili tako nešto, naći će klavir svoju namenu", kaže Glišić.

Kap u prepunoj čaši, kako kaže, bila je afera sa portretima predsednika. Kako kaže, za posao koji je obavljen bez tendera dobio je saglasnost i predsednice i sekretara parlamenta, a na njemu nije da ocenjuje umetničke domete nacrtanog.

Glišić kaže da se neki od ovih problema mogu rešiti ponovnim izlivanjem pločica u livnici a da su predsednici sami birali fotografije na osnovu kojih ih je umetnik naslikao. Nije isključeno i da nezadovoljni, među kojima ima i onih koji kažu da sebe ne mogu da prepoznaju, ponovo budu naslikani.

Glišić je za list "Danas" rekao da afera sa portretima nije jedini razlog za njegovu ostavku.

"Kompletna organizacija rada u parlamentu je katastrofa. Malo šta funkcioniše, a opet ispada da je za sve kriv protokol", rekao je Glišić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.