Skup o strateškom značaju inicijative Pojas i put

Izvor: RTS, 08.Dec.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup o strateškom značaju inicijative "Pojas i put"

Treća međunarodna konferencija Beogradski strateški dijalog, pod nazivom "Inicijativa pojas i put na Balkanu", biće održana u ponedeljak, 10. decembra u Beogradu, a centralna tema je predstavljanje strateškog značaja te inicijative na ovom prostoru.
Skup, koji će okupiti veliki broj učesnika iz Srbije i inostranstva, otvoriće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, najavili su organizatori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Centralna tema ovogodišnje konferencije je predstavljanje strateškog značaja inicijative "Pojas i put" na ovim prostorima, a na skupu će učestvovati i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, kao i austrijski diplomata Volfgang Petrič, uz akademske stručnjake i predstavnike privrednog sektora iz Kine i Srbije.
Konferenciju organizuju Fondacija Beogradski strateški dijalog, u saradnji sa Ambasadom Kine u Beogradu i Vladom Srbije.
Kroz tri tematska panela, učesnici će se bliže upoznati sa globalnim dometima inicijative "Pojas i put", investicionim i infrastrukturnim projektima te inicijative na Balkanu, kao i ulozi Kine u razvoju inovativnih tehnologija, i mogućnostima srpsko-kineske saradnje u okviru četvrte industrijske revolucije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.