Izvor: B92, 10.Feb.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skladištenje otpada kod Krnjeva

Beograd -- Ministarstvo životne sredine saopštilo je da je obezbedilo privremeno skladištenje posebnih vrsta otpada na lokaciji udaljenoj od naseljenih mesta u Krnjevu.

Ta lokacija je u vlasništvu Republike Srbije, a data je na korišćenje Ministarstvu odbrane. Otpad će se privremeno skladištiti do njegovog konačnog zbrinjavanja, i to ne duže od 12 meseci.

"Posebne vrsta otpada će se skladištiti u skladu sa zakonom, na način koji obezbeđuje njegovu maksimalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaštitu. Obezbeđena je protivpožarna zaštita, nadzor i fizičko obezbeđenje", navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije je u junu prošle godine zadužila Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja da sprovede javnu nabavku izbora ovlašćenog operatera za bezbedno prepakivanje posebnih vrsta otpada, njegovo privremenog skladištenja, zaštitu od požara i celodnevno obezbeđenje.

"Republička inspekcija za zaštitu životne sredine je utvrdila da se na više lokacija nalazi nepropisno odloženi poseban otpad, a u najvećem broju slučajeva nije bilo moguće utvrditi njegovo poreklo i sastav", navelo je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.