Sirene se nisu oglasile u centru Beograda

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirene se nisu oglasile u centru Beograda

Sirene kojima je u podne obeležen Dan žalosti i Dan sećanja na stradale i prognane Srbe, oglasile su se u pojedinim delovima Beograda, ali ne i u centru grada i još nekim krajevima. MUP saopštava da se od planiranih 68 sirena u prestonici oglasila 51.
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se na teritoriji Beograda od planiranih 68 oglasila 51 sirena i da izgradnju i održavanje sistema za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uzbunjivanje finansiraju jedinice lokalne samouprave.
MUP saopštava i da je od 985 planiranih sirena za današnje aktiviranje na teritoriji Srbije odreagovalo 728.
MUP navodi da je obaveza lokalnih samouprava da vrše izradu akustičkih studija, planiranje i razvoj sistema, kao i popravku, odnosno održavanje sirena za javno uzbunjivanje, dok je zadatak Sektora za vanredne situacije da organizuje i vrši aktiviranje sistema.
U Srbiji se od ove godine 5. avgust obeležava kao Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u ratovima devedesetih godina prošlog veka.
Povodom dana žalosti, zastave na državnim institucijama u Beogradu spuštene su na pola koplja, mediji su prilagodili program danu žalosti, a dnevne novine su objavljene sa crno-belim naslovnim stranama.
Zbog dana žalosti danas je otkazan i program Sabora trubača u Guči.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.