Sindikati: Da se naplata javnog prevoza vrati GSP-u

Izvor: BKTV News, 11.Dec.2013, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati: Da se naplata javnog prevoza vrati GSP-u

Tri sindikata Gradskog saobraćajnog preduzeća “Beograda” ponovili su danas zahtev da sistem naplate karata u javnom prevozu, umesto privatne kompanije, oobavlja GSP.
Sindikati GSP nisu protiv uvođenja novih tehnologija i smatraju da “Bus-plus” sistem ima potencijal, kao i da je uz rešavanje nekih manjih nepravilnosti, ovaj sistem dobro rešenje naplate i kontrole karata u javnom prevozu, navode u saopštenju sindikati.
Tri sindikata ističu da je “jedini uslov da te poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << obavlja GSP “Beograd”, kao najveci gradski prevoznik i da to radi za manji procenat.
Sindikat vozača GSP “Beograd”, Saobraćajni sindikat GSP “Beograd” i Sindikat “Evrovozač” su zatražili od kompanije “Apex”, koja rukovodi tim sistemom, da saopšti podatke o broju prodatih karata u ovoj i prošloj godini.
Tražimo da javnost bude upoznata sa brojem kontrolora koji rade za “Apex”, a mi dostavljamo podatak da je do 2011.godine 166 kontrolora obavljalo poslove kontrole u GSP, navodi se u saopštenju.
“Ako se već govori o transparentnosti, nije nam jasno zbog čega još uvek nemamo informaciju koliko je novca uloženo u ceo sistem”, dodaje se u saopštenju.
Ti sindikati su juče zatražili od predsednika Privremenog veća da ugovor o “Bus-plus” sitemu bude raskinut, jer smatraju da je štetan za Beograd, građane i GSP.
Kompanija “Apex” potom je saopštila da je “šokirana hrabrošću sindikata i načinom na koji otvoreno obmanjuju Privremeni organ i građane Beograda”.
Ta kompanija ističe da grad Beograd “nije uložio nijedan dinar u uvođenje “Bus-plus” sistema, niti u višemilionsku investiciju za softver i aparate koju u celosti snosi konzorcijum”.
“Uvođenjem sadašnjeg sistema smo kroz provere i poređenje podataka ukazali na krađe u broju pređenih kilometara, manipulacije informacijama o izašlim vozilima, kao i druge teške nepravilnosti”, ističe se u saopštenju kompanije.
Izvor: Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Buna sindikata GSP zbog Bus plusa

Izvor: Mondo, 11.Dec.2013

Tri sindikata Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograda" ponovo traže da sistem naplate karata u javnom prevozu,..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.