Izvor: B92, 09.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat traži ostavku Vuksanovića

Beograd -- Sindikat obrazovanja, nauke i kulture ponovo traži ostavku ministra prosvete i sporta Slobodana Vuksanovića.

Sindikat navodi da ostavku traži "zbog otkrivenih tragova heroina i kokaina među učenicima u većini beogradskih srednjih škola". "Za toliku količinu droge po školama makar je jedan ministar i te kako odgovoran, i to ministar prosvete, jer nije stvorio sistem koji će decu da odvrati od droge, već sistem koji ih čak i navodi na to", ocenjuje Sindikat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sindikat obrazovanja ističe da "ministar treba da ode, ako ni zbog čega drugog, samo zbog lošeg izbora prvih vaspitača među vaspitačima, pomoćnica i pomoćnika".

Obrazovanje će, valjda, napokon dobiti ministra "kojeg se nećemo stideti i koji će bar jednom reći da je kriv, pa ostavku i ne podneo", kaže se u saopštenju.

Sindikat obrazovanja podseća da je i ranije tražio da ministar "ode zbog razotkrivene korupcije neslućenih razmera", u kojoj je učestvovala i pomoćnica ministra prosvete Emilija Stanković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.