Silvija Berluskonija izdalo sladostrašće

Izvor: Vostok.rs, 31.Okt.2011, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silvija Berluskonija izdalo sladostrašće

31.10.2011. -

Silvio Berluskoni postao je prvi državni lider koji je dospeo na spisak trgovaca ljudima američkog Stejtdepartmenta, ne kao borac protiv te pojave, već kao optuženi. Italijanskom premijeru zapamtili su „seksualnu eksploataciju maloletnih marokanki" od skoro pre dve godine.

Godišnji referat američkog Stejtdepartmenta je rutinski dokument koji nema pravnu snagu. Njegovi autori pružaju informacije o trgovini ljudima u preko 180 zemalja sveta i svoje preporuke >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << za popravak situacije. Silvio Berluskoni se pominje u referatu dva puta. U prvom redu zato što je, kako se govori u referatu, u periodu za koji se pravi izveštaj premijer bio pod istragom za poganje maloletne prostitucije. Reč je o njegovoj seksualnoj vezi sa 17-godišnjom Marokankom Karimom al-Mahrug, poznatoj pod nadimkom Rubi-srcejetka i sudskom procesu pokrenutom ovim povodom. U maju 2010. godine Berluskoni je tobože pritiskao policiju, koja je uhapsila Marokanku za sitnu krađu, i postigao je da ona bude oslobođena. Sam premijer je tvrdio da se založio za devojku kada je čuo njenu dirljivu priču i posle saopštenja da je ona nećaka tadašnjeg predsednika Egipta Hosnija Mubaraka. Ali sastavljači referata pozivajući se na izvesno novninarsko istraživanje, ukazuju na učešće „treće strane" u tom slučaju, što i pretvara seks-skandal u suštini u trgovinu robljem.

Referat je bio objavljen još krajem juna, mada su neprijatni detalji postali poznati javnosti tek sada. Slično zkašnjenje i činjenica da se nove rasprade povodom slučaja Rubi očekuju u novembru, dali su medijima i pristalicama premijera povod da govore o zaveri. Po mišljenju direktora odeljenja Itat-Tasa u Rimu i Vatikanu Alekseja Bukalova, bojazni su opravdane.

Radi se o tome što je birotkratija prilično spora mašinerija i dokumenti se isplivavaju odmah. Ali sada to može biti povezano sa tim što su finansijski i spoljnoekonomski uslovi složeni. I može biti da su se naročito setili nekog dokumenta kako bi još jednom zamrljali imidž Berluskonija u najnegativnijem smislu.

Između ostalog, pokušaj je pre neuspeo. Samo predstavnik opozicione stranke Italija sa vrednostima Leoluka Orlando rekao je da je zbog slučaja Rubi Berluskoni poznat na Zapadu po svojim nepristojnostima, a sada je još dospeo i na ovaj spisak. Šta da se kaže, odlična vizit-karta Italije. Na na tome su se zajedljivosti na račun primijera i komentari povodom njegovog pogubnog uticaja na imidž zemlje završili. U krajnjoj liniji u Italiji.

Pred sud će Silvio Berluskoni verovatno izaći. Pitanje je kada. Radi se o tome što je on za sada vešto izbegavao pravosuđe i svedočenje zahvaljujući svojoj neprikosnovenosti. Znači, dok se on nalazi na čelu države, teško da treba očekivati završetak slučaja Rubi, kao i drugih. Ali, po mišljenju Alekseja Bukalova, još nekoliko godina Berluskoni će ostati na čelu ministarskog kabineta. Skandal je skandal, ali u datom trenutku zamene mu nema.

Između ostalog, možda bi Italijani hteli da promene premijera, ali ne mogu. Jer Berluskoni je koncentrisao u svojim rukama ne samo političku vlast. On je potčinio sebi glavne medije, jedan od najboljih fudbalskih klubova zemlje, osiguravajuće kompanije i slično. Zato prosečni Italijan poštuje Berluskonija, gleda njegove kanale, leči se kod Sivlija Berluskonija, navija za Silvija Berluskonija i sasvim logično glasa za njega.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

BERLUSKONI TRGOVAC LJUDIMA

Izvor: Kurir, 01.Nov.2011, 08:07

NJUJORK - Još jedna neprijatnost. Italijanski premijer Silvio Berluskoni (75) našao se na ovogodišnjoj listi američkog Stejt departmenta kao osoba osumnjičena za trgovinu ljudima...NJUJORK - Još jedna neprijatnost...Italijanski premijer Silvio Berluskoni (75) našao se na ovogodišnjoj listi američkog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.