Izvor: B92, 09.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest godina od kraja bombardovanja

Beograd -- Na današnji dan pre šest godina predstavnici NATO-a i Vojske Jugoslavije potpisali su Kumanovski sporazum.

Sporazum o povlačenju jugoslovenskih snaga bezbednosti sa Kosova u makedonskom gradu Kumanovu potpisali su general NATO-a Majkl Džekson i zamenik načelnika Štaba vrhovne komande Vojske Jugoslavije, general Svetozar Marjanović.

"Razgovori su bili teški, ali smo uspeli da potpišemo sporazum o miru. Rat je prestao. Pobedila je politika mira koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vode SR Jugoslavija i njen predsednik Slobodan Milošević", rekao je tada general Marjanović.

Britanski general Majkl Džekson, koji je postao prvi komandant Kfora, naveo je tada da potpisani sporazum daje "nadu za bolju budućnost, za obnovu Kosova i povratak normalnog života za sve građane, bez obzira na etničku pripadnost".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.