Seminar o zdravstvenoj zaštiti

Izvor: RTS, 28.Sep.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seminar o zdravstvenoj zaštiti

Otvoren međunarodni seminar "Zdravstvena zaštita, pravo i ljudska prava". Ministarka Slavica Đukić Dejanović istakla važnost zdravstvene zaštite u sprečavanju i ranom otkrivanju bolesti, i naglasila da je zdravstvena zaštita jedna od najvažnijih oblasti za ulaganje.

Ministarka zdravlja Srbije Slavica Đukić Dejanović, otvarajući međunarodni seminar "Zdravstvena zaštita, pravo i ljudska prava", istakla je važnost zdravstvene zaštite u očuvanju zdravlja, sprečavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ranom otkrivanju bolesti.

Ministarka je u Privrednoj komori Srbije naglasila da je zdravstvena zaštita jedna od najvažnijih oblasti za ulaganje u cilju borbe za zdravog čoveka.

"Uverena sam da će nam učešće na ovom skupu omogućiti da zajednički, koristeći međusobna iskustva, napravimo bolje zdravstvene sisteme u čijem će centru biti zdrav čovek", rekla je Đukić Dejanović.

Ministarka zdravlja je izrazila zadovoljstvo što će tema "Zdravstvena zašita, pravo i ljudska prava" podstaći sve države u regionu da, imajući u vidu zajedničke zaključke sa seminara, pokušaju da zdravstvenu zaštitu "usmere i stave na mesto koje je neophodno da našem regionu bude bolje".

Jedan od ciljeva seminara je da se ponudi odgovor na pitanje kako pristup zasnovan na pravima može da doprinese jačanju, održivosti i pravičnosti pristupa sistemu zdravstvene zaštite.

Na skupu će biti reči i o tome kako zdravstvena politika i donosioci odluka na najbolji način mogu da odrede prioritete, kao i kako utvrditi pravu tražnju za zdravstvenim uslugama, kako uključiti pacijente u deljenje informacija i donošenje odluka i merenje potreba da se uobliči pružanje usluge.

Posebna pažnja posvećena je temama o značaju informacionih tehnologija u prevazilaženju izazova u pristupu zdravstvenoj zaštiti.

Seminar se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, Srpskog lekarskog društva, Lekarske komore Srbije, Udruženja za medicinsko pravo uz podršku Zdravstvenog saveta Srbije, Privredne komore Srbije i Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.