Selaković u nenajavljenoj kontroli notara

Izvor: BKTV News, 10.Sep.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković u nenajavljenoj kontroli notara

Ministar pravde Nikola Selaković danas je, bez prethodne najave, obišao sve javnobeležničke kancelarije u Novom Sadu, kako bi se „na terenu“ upoznao sa radom kancelarija, kao i sa eventualnim problemima i izazovima sa kojima su se novosadski beležnici susretali u prvih 10 dana rada.

Ministar Nikola Selaković je prilikom posete svake od kancelarija ukazao da javni beležnici moraju biti u svakodnevnoj komunikaciji sa Javnobeležničkom komorom i Ministarstvom pravde, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kako bi se izbegli mogući propusti u radu, kao i unapredio postojeći sistem, navodi se u saopštenju Ministarstva, koje prenosi Tanjug.
Većina beležnika je istakla da je interesovanje građana za njihov rad veliko i da je do sada urađen veliki broj ugovora i javnobeležničkih isprava, što pokazuje da građani u velikoj meri imaju pozitivan stav prema toj profesiji.
Razgovarajući o efikasnosti sistema, Selaković je poručio beležnicima da je potrebno da oni sami ukažu gde su eventulane manjkavosti ili nedorečenosti određenih zakona, kao i Poslovnika o radu javnih beležnika.
Naveo je da će se Ministarstvo pravde truditi da takve sugestije, ukoliko su osnovane, zajedno sa Komorom što pre realizuje u cilju dobrog i kvalitetnog funkcionisanja javno beležničke profesije.
Selaković je naglasio da veruje da će javnobeležništvo u Srbiji ispuniti osnovni smisao svog postojanja, a to je pravna sigurnost, i dodao da će i sami građani postati mnogo pravno pismeniji u mestima gde postoje beležnici.
On je istakao da su beležnci lica od javnog interesa u koje građani moraju imati puno poverenje, ali da takav epitet oni moraju sami da steknu i očuvaju u budućnosti jer je to poverenje jedan od osnovnih stubova za funkcionisanje javnobeležničke profesije, navodi se u saopštenju.
Prvi javni beležnici počeli su da radom 1. septembra.
Izvor: RTS
The post Selaković u nenajavljenoj kontroli notara appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.