Selaković: Vlada u aprilu o Strategiji finansijskih istraga

Izvor: Blic, 11.Mar.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Vlada u aprilu o Strategiji finansijskih istraga

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da će Vlada Srbije sredinom aprila razmatrati Strategiju finansijskih istraga koju je izradilo Ministarstvo pravde zajedno sa drugim državnim organima.

Selaković je nakon sastanka sa zamenikom načelnika Generalštaba finansijske policije Italije, generalom Paskualom Debidaom rekao da Strategija predviđa stvaranje sistema u kome će tužilačka istraga biti ojačana stvaranjem udarnih istražnih timova, saopštilo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pravde.

Kako se navodi, Selaković je kazao da će u tim timovima zajedno raditi ne samo policajci, već i predstavnici Poreske uprave, Uprave carina, Uprave za sprečavanje pranja novca i svi drugi stručnjaci za borbu protiv finansijskog i privrednog kriminala.

- Uloga Finansijske policije Republike Italije može biti od velikog značaja Srbiji u pripremi kadrova za sprovodjenje Strategije - istakao je Selaković.

- Uloga Finansijske policije Republike Italije može biti od velikog značaja Srbiji u pripremi kadrova za sprovodjenje Strategije - istakao je Selaković.

Ministar pravde rekao je da je sa zamenikom načelnika Generalštaba finansijske policije Italije dogovoreno uspostavljanje dobrog vida medjunarodne saradnje u prenošenju iskustava, ali i znanja i obrazovanja eksperata finansijske forenzike.

General Paskual Debide je izrazio veliko zadovoljstvo što je imao priliku da u razgovoru sa Selakovićem čuje mišljenje iz oblasti borbe protiv korupcije i svih ostalih ilegalnih aktivnosti koje predstavljaju pretnju kako Italiji tako i Srbiji.

- Finansijska policija Republike Italije u potpunosti stoji na raspolaganju srpskim institucijama za svaki vid razmene iskustava, ali i edukacije u borbi protiv finansisjkog i privrednog kriminala - rekao je Debide, piše u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.