Selaković: Renovirano više od 50 odsto CZ-a

Izvor: Blic, 19.Nov.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Renovirano više od 50 odsto CZ-a

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je više od 50 odsto Okružnog zatvora renovirano od 2012. godine i da bi do kraja godine trebalo da budu otvorena još dva potpuno renovirana bloka - u zatvoru i Speciljanoj zatvorskoj bolnici.

- Kada se to uporedi sa onim što smo uradili od 2012. videćemo da smo preko 50 odsto Okružnog zatvora u Beogradu, najveće pritvorske jedinice na Balkanu renovirali i doveli u normalno stanje” - rekao je ministar u Sremskoj Mitrovici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prema njegovim rečima, ima još mnogo da se radi jer u našem zatvorskom sistemu ima 26 ustanova.

On je napomenuo da je na sastanku sa upravnicima zatvora čuo da oni “ne pamte restriktivniju finansijsku politiku ali ni da se dugo vremena više radilo na upristojavanju zatvorskog sistema i njegovim dovodjenjem u normalu”.

“

- Sve ovo što mi radimo je vraćanje stvari u normalu. Naši sudovi i naša javna tužilaštva su ogledalo države. Ako oni ne izlgedaju dobro i ako nisu u pristojim, pedantinim ne preteranim već pristojnim uslovima, onda ni država nije u dobrom stanju” - naglasio je Selaković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.