Sekretarijat: Doneti uredbu o otkupu mleka

Izvor: RTS, 23.Feb.2013, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekretarijat: Doneti uredbu o otkupu mleka

Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu pozvao je republičku vladu da donese uredbu kojom će obavezati proizvođače da otkupljuju mleko od seljaka.

Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu zatražio je od Vlade Srbije da uredbom obaveže proizvođače mleka da nastave otkup mleka od seljaka.

"Država ne sme da dozvoli da štetu u problemu koji je sama napravila, sada jedino snose proizvođači mleka", navodi se u saopštenju.

Sekretarijat je pozdravio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odluku Ministarstva poljoprivrede da započne kontrole kukuruza koji se koristi u stočnoj ishrani i koji je uzročnik pojave opasnog aflatoksina u mleku.

"Pozdravljamo odluku Ministarstva, koje je konačno, pa makar i sa šest meseci zakašnjenja, priznalo problem i počelo da ga rešava tamo gde je i problem nastao, a to je u kukuruzu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će pokrajinski sekretarijat za poljopirvredu aktivno učestvovati u rešavanju tog problema na teritoriji Vojvodine.

"Podsećamo da je Ministarstvo poljoprivrede više radilo svoj posao, a manje štitilo tajkune i monopoliste u preradi mleka i da se manje bavilo politikom, ovaj problem bi bio rešen znatno ranije", ocenjuje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je danas održan prvi sastanak Radne grupe za praćenje stanja prisustva aflatoksina u životnim namirnicama i hrani za životinje na teritoriji Vojvodine, na kojem je zakljuceno da se otpočne besplatni monitoring stočne hrane na farmama na

teritoriji pokrajine.

Uzorkovanje hrane za životinje i kukuruza besplatno će obavljati Naučni institut za prehrambene tehnologije FINS iz Novog Sada. Radna grupa će posle analiza doneti preporuke za način poboljsanja kvaliteta hrane za životinje na farmama, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Vlada da obezbedi nastavak otkupa mleka od seljaka"

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2013

Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu zatražio je danas od Vlade Srbije da uredbom obaveže proizvođače mleka da nastave otkup mleka od seljaka. ..Ilustracija: Štetu ne smeju da snose proizvođači mleka  .."Država ne sme da dozvoli da štetu u problemu koji je sama napravila, sada jedino...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.