Sećate li se svog MySpace profila? Vratio se da vas progoni!

Izvor: NovaEnergija.net, 01.Jun.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate li se svog MySpace profila? Vratio se da vas progoni!

Možda ste ostavili i zaboravili na svoj MySpace nalog, ali on nije zaboravio vas. Tačnije, nije zaboravio vašu lozinku, što je dovelo do hakerskog napada koji je, prema navodima kompanije, ukrao korisničko ime i lozinku sa 360 miliona naloga.
Krajem prošle nedelje, MySpace je otkrio da su podaci korisnika (korisničko ime, lozinka, u nekim slučajevima i druga lozinka) ponuđeni na prodaju putem onlajn hakerskog foruma. MySpace veruje da je za to odgovoran haker po imenu “Peace”, >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << koji je takođe odgovoran za nedavne hakerske napade na Tumblr i LinkedIn.
Sajt LeakedSource navodi da su se napadi dešavali od juna 2013. godine, pre nego što je Youtube od propale društvene mreže napravio propalu muzičku platformu. To znači da ako niste koristili MySpace godinama, i dalje vaš nalog može biti ranjiv.
MySpace navodi u svom blogu navodi da su u opasnosti mejl adrese, korisnička imena i lozinke nastale pre 11. juna 2013. godine na staroj platformi.
Što se tiče sadašnjih korisnika, MySpace je povećao svoju bezbednost značajno od 2013. godine. Ako koristite ista korisnička imena, lozinke i na drugim platformama, pogotovo onim koje su povezane sa vašim finansijskim informacijama, onda ste u opasnosti.
Ako su sve ove informacije tačne, još uvek se proveravaju, ovo bi mogao da bude jedan od najvećih hakerskih napada ikada. Zato, menjajte svoje lozinke što češće.
Izvor: wired.com

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.