Savet državljanima Srbije da ne putuju u Makedoniju

Izvor: RTS, 09.Maj.2015, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet državljanima Srbije da ne putuju u Makedoniju

Granični prelaz Preševo na makedonsko-srpskoj granici je potpuno prohodan i naši građani koji žele da napuste Makedoniju nemaju nikakvih problema, kažu u Ambasadi Srbije u Skoplju. Ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je državljanima Srbije da ne putuju u Makedoniju.
Ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je državljanima Srbije da ne putuju u Makedoniju zbog aktuelne nestabilne situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nastale posle obračuna makedonske policije sa pripadnicima naoružane terorističke grupe, prenosi Tanjug.

Srpski državljani, koji nameravaju da se vraćaju iz Grčke potrebno je da koriste alterntivne pravce preko Bugarske, iako su i tamo moguća duža zadržavanja na granici, saopštilo je ministarstvo.
Za aktuelne informacije naši građani se mogu obratiti ambasadama Republike Srbije u Skoplju i Sofiji, kao i Generalnom konzulatu u Solunu.
Prethodno je druga sekretarka ambasade Srbije u Skoplju Dejana Đukić rekla za Tanjug da je situacija u Skoplju sada mirna, kao i u drugim delovima Makedonije.
"Sukob u Kumanovu je izbio jutros u pet sati. Helikopteri su tokom dana nadletali i Skoplje, ali to više ne čine i sve je mirno", rekla je Đukićeva.
"Dosta građana koji su krenuli za Srbiju, najviše iz Skoplja, grupa iz Kičeva i turisti koji se vraćaju iz Grčke, javljaju se ambasadi da pitaju da li mogu da dođu do Srbije, jer je u jednom trenutku bilo javljeno da je granica zatvorena, ali to nije tačno. Prelaz je otvoren na obe strane", kaže Dejana Đukić.
Đukić je pozvala građane da se za sve nedoumice jave Ambasadi, koja dežura 24 sata i savetuje da, u slučaju novih nemira u Skoplju, kojih je bilo proteklih dana, izbegavaju centar grada, posebno okolinu parlamenta i vlade.
Kako kaže, ona se lično uverila da je mirna i okolina Kumanova, jer je išla tamo na polaganje venaca.
Sve je bilo mirno, samo se video dim iz grada, što, kako je navela, znači da je neka zgrada zapaljena, ali MUP preduzima sve da se situacija smiri.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Crnogorski građani da se jave ambasadi u Skoplju

Izvor: Akter, 10.Maj.2015, 20:32

Crnogorsko ministarstvo inostranih poslova preporučilo je danas građanima Crne Gore da prilikom putovanja u Makedoniju kontaktiraju cnogorsku ambasadu u Skoplju..U saopštenju Ministarstva inostranih poslova građanima se preporučuje da kontaktiraju ambasadu radi dobijanja potrebnih informacija i...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.