Šarčević: Potencijal Zrenjanina da postane Centar za tehničke studije

Izvor: RTS, 28.Avg.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Potencijal Zrenjanina da postane Centar za tehničke studije

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorio je u Zrenjaninu međunarodni naučno-stručni simpozijum "Pivo, pivarske sirovine" čiji je jedan od ciljeva da se kritički preispita stanje, problemi, mesto i uloga pivarske industrije u Srbiji.
Simpozijum "Pivo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pivarske sirovine" okuplja eminentne naučnike i stručnjake, tehnologe, agronome, ali i proizvođače, preduzetnike i ekonomiste.

"Ne samo da je ovaj skup značajan sa privrednog aspekta, već i naučnog. Ovde su se okupili naučnici iz čitavog regiona. Tu su učesnici iz Slovenije, Češke, Slovačke, Hrvatske i Makedonije. Veoma su bitna njihova iskustva iz ove oblasti", ističe ministar Šarčević.
Održavanje tog skupa značajno je kako za srednje, tako i za visoko obrazovanje, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.
Državni sekretar Ministarstva prosvete Viktor Nedović najavljuje da će se uskoro pripremati mali pogoni na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu i Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, koji će omogućiti obuku studentima, odnosno budućim stručnjacima u ovoj oblasti.
Nedović ukazuje da u poslednjih 10 godina nije bilo ovakvih skupova ni u Srbiji ni u regionu.
"Od početka smo ovom skupu hteli da damo regionalni značaj, ne samo da bismo razmenili informacije istraživačkih grupa, nego da bismo videli šta je interes privrede Srbije", navodi državni sekretar.
Ministar Šarčević je prilikom posete Zrenjaninu razgovarao i sa gradonačelnikom tog grada Čedomirom Janjićem.
Na sastanku je istaknuto da Zrenjanin ima potencijal da postane Centar za tehničke studije.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šarčević u Zrenjaninu otvorio simpozijum o pivu

Izvor: N1 televizija, 28.Avg.2018

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević otvorio je u Zrenjaninu drugi naučno-stručni Simpozijum pod nazivom "Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo"...Ministar je izjavio da je skup bitan ne samo sa privrednog aspekta, već i naučnog jer su se okupili naučnici iz regiona...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.