Izvor: Blic, 15.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja sa Rusijom u zaštiti od požara

Prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa predstavnicima Ambasade Rusije u Beogradu o unapređenju saradnje u vanrednim situacijama, posebno u zaštiti od požara.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Dačić će upoznati Ministarstvo za vanredne situacije Rusije sa predlogom mera u cilju zaštite od požara u letnjem periodu. Na sastanku je zaključeno da bi unapređenje različitih vidova saradnje u ovoj oblasti oba ministarstva bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od velikog značaja za efikasniji celokupni sistem zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije pohvalio je sve pripadnike Ministarstva koji su učestvovali u gašenju požara na Crnom vrhu i Velikom Gradištu.

Požar koji je juče zahvatio oko 70 hektara listopadne šume i niskog rastinja na nepristupačnom terenu na Crnom vrhu kod Bora, čije je gašenje otežavao vetar promenljivog pravca uspešno je lokalizovan i pod kontrolom, navodi se u saopštenju MUP-a.

U gašenju požara je učestvovalo 60 vatrogasaca iz Bora, Jagodine, Požarevca i Zaječara, uz pomoć dva helikoptera MUP-a Srbije, pripadnika Odreda žandarmerije u Nišu i Policijske uprave Bor i 20 radnika "Srbija šume".

Požar je juče zahvatio i oko 50 hektara četinarske šume i niskog rastinja na području Velikog Gradišta, a u gašenju je učestvovalo 47 vatrogasca iz Smedereva, Požarevca, Beograda kao i pripadnici beogradskog Odreda žandarmerijem, šest radnika "Srbija šume".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.