Sanira se šteta od sinoćnjeg nevremena

Izvor: RTS, 12.Sep.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanira se šteta od sinoćnjeg nevremena

Od jutros se sanira šteta od posledica olujnog nevremena koje je sinoć pogodilo Srbiju. Vetar je lomio drveće, i u pojedinim sredinama oštetio krovove.
U Pčinjskom okrugu od 40 havarisanih dalekovoda ekipe Elektrodistribucije sanirale su dvadeset. Bilo je dosta kvarova i na niskonaponskoj mreži. Ekipe su i dalje na terenu, do kraja dana očekuju da osposobe kompletnu mrežu.

Vetar je obarao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << drveće na više lokacija, u selu Vrtogoš pao je čitav drvored topola.
Oštećeni su limeni krovovi fabrike nameštaja "Dodić" i motela u Vranju, gde su smešteni migranti. Vetar je odneo i crepove sa krovova nekoliko kuća u Vranju.
U Brveniku kod Raške olujni vetar odneo je krov Osnovne škole Josif Pančić.
Olujni vetar uništio je na stotine plastenika u leskovačkom kraju. Povrtari kažu da je šteta ogromna. Šteta je pričinjena i objektima u poslovnoj zoni u Šumniku.
I u Prokuplju vetar je polomio nekoliko stabala i oštetio jedan automobil kada je na njega palo polomljeno drvo. Pojedini delovi grada ostali su bez struje i vode, čije se snabdevanje tokom noći normalizovano.
I u Beogradu oluja je lomila stabla. Zbog pada kontaktne mreže prekinut je saobraćaj u beogradskom železničkom čvoru.
Vozovi iz pravca Novog Sada i Šida saobraćaju samo do i od stanice Novi Beograd, dok vozovi sa barske i niške pruge saobraćaju po redu vožnje, odnosno do stanice Beograd Glavna.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nevreme u Vranju, sanira se šteta

Izvor: RTS, 12.Sep.2017

Sinoćni olujni vetar u Pčinjskom okrugu obarao je drveće, dizao limene krovove i crepove s kuća i industrijskih objekata. Oštetio je i 40 dalekovoda. Ekipe Elektrodistribucije, koje su tokom noći popravile dvadesetak, i dalje su na terenu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.