Izvor: B92, 14.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Samo je nenasilna porodica zdrava"

Beograd -- Autonomni ženski centar založio se, povodom Međunarodnog dana porodica, za podizanje svesti u Srbiji o nasilju u porodici.

Povodom 15. maja, AŽC poručuje da je "samo nenasilna porodica zdrava porodica". "Međunarodni dan porodica pruža jedinstvenu priliku za podizanje svesti javnosti o različitim pitanjima porodica, uključujući i nasilje, a podstiče i različite akcije", saopštila je ta organizacija.

Zato što porodice predstavljaju glavne pokretače >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održivog razvoja svih nivoa društva i zato što je njihov doprinos neizostavan za budući razvoj, naša poruka je: "Samo nenasilna porodica je zdrava porodica", stoji u saopštenju.

Koordinatorka za medije AŽC-a Irina Ljubić rekla je danas za agenciju Beta da SOS telefon namenjen žrtvama porodičnog nasilja dnevno primi oko 10 poziva, sa različitim pitanjima i problemima.

Ljubićeva je rekla da se porodično nasilje u Srbije sve češće prijavljuje i da se njegov trend ne smanjuje.

Broj SOS telefona namenjenog žrtvama porodičnog nasilja je 011/26-45-328.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.