Sahranjen radnik  Tigar Tajersa

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen radnik ''Tigar Tajersa''

Na Tijabarskom groblju u Pirotu danas je sahranjen Dragan Sokolović (43) radnik ''Tigar Tajersa'' iz Pirota koji je posle nesreće 23. maja u pogonu Valjare tri dana posle toga od povreda preminuo u Univerzitetskoj klinici u Bohumu u Nemačkoj.

On je prvi od trojice radnika ove Kompanije koji je preminuo u Nemačkoj. Osim oca Vlade, majke Pavline, brata Bojana i najuže rodbine okupio se veliki broj njegovih kolega, komšija, prijatelja, školskih drugova koji su se sa suzama u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << očima oprostili od njega.

Biranim rečima ovom tužnom skupu ispred kapele obratio se predsednik Saveza Samostalnih sindkikata fabrike ''Tigar Tajers'' Jovan Mijalković, koji je rekao da je Dragan bio vedar, uvek nasmejan i spreman da pomogne.

- Voleo je da putuju i da se šali sa kolegama. Bio je skroman i odmeren u svemu naš Soća - rekao je Mijalković.

 U Ime kompanije od Sokolovića se oprostio direktor Sektora za ljudske resurse Tomislav Mimica.

-  Za sve kolege koji su bili na lečenju u Nemačkoj, naša firma ali i ceo grad imali su nadu da su čuda moguća. Iskreno žalimo sa trojicom kolega koji su preminuli. Dragan je bio veran svom timu Elektromehaničkom održavanju. Bio je dobar majstor i stručnjak. Zračio je pozitivnom energijom. Nije bio sebičan. Njegova majka Pavlina, otac Vlada i brat Bojan mogu da budu ponosni na njega. Tigar Tajers' i Pirot oplakuju Dragana. Čuvaćemo sećanje na njega i na Dejana Mladenovića i Miodraga Panića - rekao je Mimica.

Zbog smrti trojice radnika „Tigar Tajersa’’ Dragana Sokolovića, Dejana Mladenovića i Miodraga Panića četvrtak 7. maj u Pirotu je odlukom Opštinskog veća proglašen za Dan žalosti.

Šestorica radnika povređena su u četvrtak, 23. aprila u takozvanoj pripremnoj sobi u pogonu Valjare ove fabrike u Pirotu kada je posle kratkog nestanka struje i varničenja došlo do strujnog udara.

Trojica teško povređenih radnika ove fabrike su premula u Univerzitetkoj klinici u Bohumu u Nemačkoj. Ostala trojica, lakše povređenih radnika se oporavljaju.

Na Dan žalosti u Pirotu, u spomen Dragana Sokolovića, Miodraga Panića i Dejana Mladenovića, nastradalih radnika ''Tigar Tajersa'' u kompaniji je danas održan komemorativni skup na kome je odata počast preminulim kolegama. U fabrici su zaustavljene mašine i proizvodne linije i svi zaposleni u fabrici, okupljeni ispred Upravne zgrade, minutom ćutanja odali su poštu preminulim kolegama, saopštila je Kompanija ''Tigar Tajers''.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na Tijabarskom groblju sahranjen radnik “Tigar Tajersa“ Dragan Sokolović

Izvor: juGmedia, 07.Maj.2015

PIROT – Na Tijabarskom groblju danas je sahranjen Dragan Sokolović (43) radnik “Tigar Tajersa“ iz Pirota...On je prvi od trojice radnika ove Kompanije koji je preminuo u Nemačkoj...Osim oca Vlade, majke Pavline, brata Bojana i najuže rodbine okupio se veliki broj njegovih kolega, komšija, prijatelja,...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.