Šabić: Angažovati sve resurse u borbi protiv korupcije

Izvor: S media, 07.Jun.2011, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić: Angažovati sve resurse u borbi protiv korupcije

Obračun sa korupcijom postao je egzistencijalan zadatak, kaže poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić. Korupcija razara društvo, tera investitore i mnogo košta, ocenjuje Miroslav Prokopijević.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je istakao da je informacija u rukama gradjana važno, ali ne i najjače sredstvo u borbi protiv korupcije. On navodi da je mnogo jače sredstvo činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da postoji problem doći do informacije od javnog značaja.

- Čim je neko rekao da je nešto tajna, to je u interesu javnosti i indikativno - naveo je Šabić.

Bivši sudija Zoran Ivošević rekao je, govoreći o pravosuđu da je prisustvo korupcije u toj oblasti zabrinjavajuće.

Ministarka Malović najavljuje obračun sa korupcijom

U Srbiji 8,1 odsto stanovnika imalo iskustva sa korupcijom

Šabić: Banke da ne traže osetljive podatke od građana

Miroslav Prokopijević iz Instituta za evropske studije rekao je, govoreći o ekonomskoj strani korupcije, da ta pojava razara društvo, tera investitore i mnogo košta.

Po njegovoj oceni, ključ za borbu protiv korupcije je država a izvršna vlast je najoodgovornija jer svojim mehanizmima zaustavlja "istrage ozbiljnih slučajeva".

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.