Šabac rešava problem sa Apotekom

Izvor: Blic, 14.Avg.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac rešava problem sa Apotekom

Šabac je na dobrom putu u rešavanju problema u kom se nalazi Apoteka „Šabac“ i zaposleni u ovoj ustanovi, potvrdili su danas predstavnici Apoteke „Pančevo“, koji su po preporuci Ministrastva zdravlja došli u grad na Savi, da čuju savete i sugestije u rešavanju problema njihove apotekarske ustanove.

Milan Babić, v.d. direktora Apoteke „Pančevo“, ocenio je da im je razgovor veoma važan, jer su čuli sugestije od kolega iz Šapca i razmenili iskustva. On je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na lošu situaciju u kojoj se nalazi ustanova na čijem je čelu, jer su bez struje, grejanja, nemaju server i Apoteka „Pančevo“ i ne radi iz tehničkih razloga.

- Pokušaćemo da se ugledamo na Vaš dobar primer. Ministarstvo zdravlja nas je uputilo ovde, jer su Šapčani  u pravnom smislu dobro regulisali racionalizaciju broja zaposlenih i ministarstvo na to nema nikakve zamerke - istakao je Babić.

Jelena Jekić, načelnica Gradske uprave grada Šapca, istakla je da je Ministarstvo zdravlja kao primer dobre prakse prepoznalo konkretna rešenja, iskustva i način na koji je Grad pomogao Apoteci „Šabac“.

- Grad Šabac i Gradska uprava su aktivno učestvovali u procesu sprovođenja racionalizacije. Pružali smo pravnu i tehničku podršku zaposlenima i stavili svoje resurse na raspolaganje Apoteci. U koordinaciji Gradske uprave, rukovodstva Apoteke i Ministarstva zdravlja, u kratkom roku smo uspeli da dobijemo saglasnost Ministarstva na Pravilnik o sistematizaciji. Čim je saglasnost stigla, počeli smo sa sprovođenjem anekete i obaveštavanjem zaposlenih o njihovim pravima. Sledeći korak  bila je izrada rešenja o sporazumnom raskidanju radnog odnosa. Deset dana nakon što smo Ministarstvu poslali rešenja i sredstva za otpremnine za 40 radnika su bila uplaćena. Ovo je dokaz da je Grad Šabac učinio dobre korake i da je na pravom putu za rešavanje problema u kojim su se našli naša, ali i sve ostale apotekarske ustanove u Srbiji - rekla je Jelena Jekić.

Izdavanjem objekata u zakup, Apoteka „Šabac“ je obezbedila 72 miliona dinara, a očekuje se i 50 miliona nakon prodaje lokala u Hotelu „Sloboda“, što je deo svojine Apoteke.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.