STANIMIROVIĆI APELUJU: Pomozite, sedmoro dece nam gladuje!

Izvor: Kurir, 03.Feb.2016, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STANIMIROVIĆI APELUJU: Pomozite, sedmoro dece nam gladuje!

Potresne rečenice Nedeljke Stamenković (39) prekidaju deca koja se stidljivo pribijaju uz majku: Anđela (18), Jovan (17), Marija (14), Dušan (12), Zoran (10), Zorica (10) i Ana (6).

BEOGRAD - Najvažnije mi je decu da prehranim nekako, evo jutros ponovo nisu doručkovala... Ne znam više šta da radim, muž mi se zaposlio u 60. godini, sa sedmoro dece živimo od 12.000 dinara dečjeg dodatka.

Ova velika porodica živi u trošnoj kući u beogradskom Barajevu, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << primaju socijalnu pomoć jer imaju zemljište u Crnoj Travi, odakle su poreklom.

- Ta zemlja ne može da se obrađuje, a i ne znam kako ću tamo s decom, svi idu ovde u školu, a i dvoje je zaostalo u razvoju i treba da se leče... Ja sam se pod stare dane zaposlio kao obezbeđenje, ali plata mi kasni, pa kao i da je nemam - kaže Vitomir Stanimirović (60).

Stanimirovići mole za pomoć i vele da im je prvenstveno potrebna hrana i odeću za decu, ali i školski pribor i kućne potrepštine.

(J. P.)

Autor: Foto: Nemanja Pančić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.