SRPSKI PROSEK: Živimo sa 56.414 mesečno, najviše ode na hranu

Izvor: Kurir, 16.Jun.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI PROSEK: Živimo sa 56.414 mesečno, najviše ode na hranu

Slede troškovi za stanovanje, vodu, struju, gas, gorivo, transport, odeću i obuću...

BEOGRAD - Domaćinstva u Srbiji su prosečno mesečno raspolagala sa 56.414 dinara u prvom kvartalu ove godine, a najviše su novca trošila na hranu, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Izdaci za ličnu potrošnju domaćinstava u Srbiji mesečno iznose 55.240 dinara, od čega je najveći udeo izdataka za hranu i bezalkoholna pića - 37,1 odsto i stanovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vodu, električnu energiju, gas i ostala goriva - 17,3 odsto.

Slede izdaci za transport - 9,7 odsto, odeću i obuću - 5,4 odsto, ostali lični predmeti i ostale usluge - 5,1 odsto, alkoholna pića i duvan - 4,8 odsto i komunikacije - 4,7 odsto.

Od ukupno raspoloživih sredstava 95,9 odsto čine prihodi u novcu, a 4,1 odsto su prihodi u naturi.

Najveći udeo u raspoloživim sredstvima imaju prihodi iz redovnog radnog odnosa - 47,8 odsto, penzije - 31,5 odsto, a ostala primanja: od socijalnog osiguranja - 4,4 odsto i naturalna potrošnja - 4,1 odsto.

RZS od 1999. godine ne raspolaže pojedinim podacima za AP Kosovo i Metohija, tako da oni nisu sadržani u obuhvatu podataka za Republiku Srbiju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.