SRPSKI DAVOS NA KOPAONIKU

Izvor: Kurir, 01.Mar.2011, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI DAVOS NA KOPAONIKU

BEOGRAD - Elita na Kopu! Na Kopaoniku sutra počinje trodnevni biznis forum, popularno nazvan „srpski Davos“, koji će okupiti više od 450 učesnika, od predstavnika države, privrede, ambasadora najuticajnijih zemalja sveta do uglednih ekonomista iz zemlje i regiona, prenosi

BEOGRAD - Elita na Kopu!

Na Kopaoniku sutra počinje trodnevni biznis forum, popularno nazvan „srpski Davos“, koji će okupiti više od 450 učesnika, od predstavnika države, privrede, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ambasadora najuticajnijih zemalja sveta do uglednih ekonomista iz zemlje i regiona, prenosi Tanjug.

Kopaonik biznis forum 2011 otvoriće predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković uvodnim izlaganjem „Nova vizija razvoja“, a na tu temu će govoriti i ministarka finansija Diana Dragutinović, guverner NBS Dejan Šoškić i lider G17 plus Mlađan Dinkić.

Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić otvoriće panel diskusiju „EU perspektive Srbije“, u kojoj će učestvovati šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer, ambasador SAD u Srbiji Meri Vorlik, ambasador Nemačke Volfram Mas i ambasador Švajcarske Ervin Hofer.

Kako su najavili organizatori, na skupu će biti razmatrana monetarna i fiskalna politika u Srbiji, očekivanja domaćih i stranih privrednika, pitanja regulatornog rizika, mogući investicioni prioriteti u javnom sektoru, regionalni razvoj i druge teme. Događaje će pratiti oko 50 akreditovanih novinara, nekoliko televizija, a očekuju se i izveštači prestižnih ekonomskih časopisa iz sveta.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Savić: Nužna promena strukture srpske privrede

Izvor: Blic, 01.Mar.2011

KOPAONIK - Profesor na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju Nebojša Savić izjavio je da bi ovogodišnji “Kopaonik biznis forum” trebalo da, kroz nove ideje i predloge, da zamah jednom novom viđenju kako Srbija treba da se razvija u pravcu 2020. godine, kao ciljne godine srednjoročnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.