SRAMOTA Preverant vara turiste, inspekcija spava

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMOTA Preverant vara turiste, inspekcija spava

Turističkoj inspekciji nije bilo dovoljno za zatvaranje to što je JUTA izbacila agenciju „Uniko“ iz udruženja zbog sumnje da je s njom povezan prevarant Nenad Ristić.

A da su to uradili na vreme, 13 turista koji su ostali bez uplaćenih aranžmana za Hurgadu i veći broj porodica koje su ostale bez smeštaja u Grčkoj sada bi se kupali na moru umesto što, očajni i prevareni, već drugi dan provode u razgovorima s policijskim inspektorima. Iako je pre nekoliko meseci dat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predlog da se ovoj agenciji oduzme licenca, to nije učinjeno.

- Čim smo shvatili da je Ristić povezan sa agencijom, izbacili smo je jer ne možemo da stanemo iza agencije u kojoj radi neko ko je jednom već prevario putnike - kaže Aleksandar Seničić, direktor JUTA.

I pored toga što je Seničić istog trenutka pozvao Turističku inspekciju i objasnio o čemu se radi, napomenuvši da obrate pažnju na „Uniku“, inspektori, čini se, nisu dovoljno ozbiljno shvatili to upozorenje pa je nova tura turista prevarena, a Ristić i Nenad Filipović, čovek koji se vodi kao vlasnik agencije, nestali su sa bar 15.000 evra u džepu.

15 hiljada evra iznosi ukupna šteta turista koji su ostali bez uplaćenih aranžmana za Hurgadu

Iako Turistička inspekcija nije sprečila prevaru, mogla je bar da spreči njihov beg s novcem putnika jer je samo dan nakon što su Ristić i Filipović nestali, inspekcija bila u prostorijama agencije.

- Nenad Ristić nije bio ni osnivač ni vlasnik agencije „Uniko“, on je samo bio zatečeno lice kada je inspekcija došla u kontrolu. U papirima njegovog imena nema. Osnivač i vlasnik ove agencije je Nenad Filipović. Lice koje ima prevaru u dosijeu ne može da bude osnivač agencije, ali nema prepreka da bude zaposlen u njoj - kažu za „Blic“ u Turističkoj inspekciji.

Pokušao da se ubije

Nenad Ristić je bio na čelu agencije „Triniti travel“, koja je 2012. godine ostavila 174 putnika iz Srbije u Hurgadi bez unapred plaćenog avionskog prevoza. Tada je uhapšen, a kad je slučaj dospeo u medije, pokušao je da se ubije većom količinom „bensedina“.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.