Slovenija mobilisala pomoćnu policiju zbog migranata

Izvor: RTS, 07.Avg.2019, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija mobilisala pomoćnu policiju zbog migranata

Slovenačka vlada je mobilisala veći broj pripadnika rezervne policije koji bi trebalo da zamene policajce na godišnjem odmoru, a zbog povećanog priliva migranata kao i pojačanog saobraćaja u turističkoj sezoni.
Očekuje se da će se potreba kontrole bezbednosnih izazova do kraja godine povećavati, kao i obim zadataka policije na više područja njenog rada, saopštila je slovenačka vlada.
Doneta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je odluka da se u rad policije do kraja godine dodatno angažuju pripadnici pomoćne policije iako je po pravilu zakonsko ograničenje njihovog angažovanja 30 dana u jednoj godini, prenosi Hina.
U vladi navode da se obim zadataka policije na granici s Hrvatskom povećava zbog porasta ilegalnih migracija u odnosu na prošlu godinu i zbog bezbednosne situacije u saobraćaju koja se ove godine pogoršala.
Do 17. juna na slovenačkim putevima poginulo je 52 ljudi, znatno više od 39 koliko ih je nastradalo u istom razdoblju prošle godine.
Direktorka slovenačke policije Tatjana Bobnar rekla je pre nekoliko dana prilikom završetka obuke nove klase policijskih pripravnika da je kadrovska situacija u policiji kritična i da bi policiji bilo potrebno 700 novih zaposlenih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija mobilisala pomoćnu policiju zbog migranata

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2019

LJUBLJANA - Slovenačka vlada danas je mobilisala veći broj pripadnika rezervne policije koji bi trebalo da zamijene policajce na godišnjem odmoru, a zbog povećanog priliva migranata kao i pojačanog saobraćaja u turističkoj sezoni.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.