SKGO: Lokalne vlasti regiona ključni akter

Izvor: Akter, 02.Okt.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKGO: Lokalne vlasti regiona ključni akter

Lokalne vlasti u regionu moraju da budu ključni akter u rešavanju izbegličke krize, u podršku nacionalnih vlada i međunarodne zajednice, zakljčeno je danas na panel diskusiji gradonačelnika i opštinskih službenika zemalja regiona

Kako je saopštila Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), gradonačelnici i opštinski službenici iz Kutine, Tovarnika, Zaboka, Njemaca (Hrvatska), Kanjiže, Subotice, Paraćina, Preševa (Srbija), Kahamanmaraša i Istanbula (Turska) >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << diskutovali su o svojim iskustvima i izazovima sa kojima su se susreli prilikom priliva izbeglica do sada i razgovarali o neophodnim sledećim koracima.

Lokalne samouprave su pozvale na bolju koordinaciju na regionalnom nivou i povećanje saradnje sa centralnim vlastima.

"Naša međugradska koordinacija i solidarnost mora se pokazati", rekla je gradonačelnica Tovarnika Ruža Veselčić Šijaković.

"Na ulicama Preševa dnevno imamo 3-4.000 izbeglica", rekao je član gradskog veća Preševa Ilir Sadriu.

NALAS ( Mreža asocijacija lokalnih samouprava jugoistočne Evrope), koja je organizator diskusije broji 9.000 jedinica lokalne samouprave.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.