Izvor: Glas javnosti, 25.Jul.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIEPA pregovara sa poznatim svetskim brendovima

BEOGRAD - Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) trenutno pregovara sa veoma poznatim svetskim brendovima o investiranju u Srbiju, što bi moglo da bude ozvaničeno do kraja godine, najavio je direktor SIEPA Božidar Laganin.

"Investicije koje su u fazi pregovora prelaze značajno iznos od milijadu evra. Negde su pregovori bliži konačnoj fazi realizacije, negde su u preliminarnoj fazi", rekao je direktor Laganin i dodao da su investitori zainteresovani za skoro sve gradove >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i opštine u Srbiji.

Prema Laganinu, najveće interesovanje investitora vlada za sektor automobilske industrije i tekstilne industrije, mada je i sektor informaciono-komunikacionih tehnologija postao dosta atraktivan.

Laganin je podsetio da je nedavno zaključen ugovor sa američkom kompanijom "Sajtel" koja će na Novom Beogradu otvoriti svoj kol centar, a pregovara se i sa drugim kompanijama iz te oblasti čije je sedište u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Postoji određeno interesovanje investitora i u sektoru prehrambene industrije, a ni drugi sektori nisu zanemareni", istakao je Laganin.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.