„SDPR“ i „Aero East“ koncept: UAV i UCAV SILA 450

Izvor: TangoSix.rs, 24.Jul.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„SDPR“ i „Aero East“ koncept: UAV i UCAV SILA 450

Na nedavno završenom „Partneru“ kompanija „Aero East Europe“ predstavila je (pored civilnog proizvodnog programa) i zanimljiv par letelica koje predstavljaju svojevrsne koncept demonstratore modifikovane SILA-e 750 u UAV i UCAV verzijama, naziva SILA 750C.
Predstavljene u vidu maketa sa rondelama srpskog RV i PVO, letelice, prema sajamskim specifikacijama, predstavljaju „low-cost“ rešenje za (bespilotno) patroliranje, aktivno izviđanje i u UCAV varijanti – platforme >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << za dejstvo po manjim i slabije branjenim ciljevima koristeći nevođene rakete prečnika 57 milimetara.
Kako nam je vlasnik kompanije „Aero East“ Milorad Matić ispričao, ideja projekta inciranog od strane  „Jugoimporta SDPR“ je modifikacija njegovih postojećih letelica za ulogu lakih i kompaktnih platformi koje bi se koristile za patrole duž naftovoda i sličnih instalacija i koje bi imale skromnu ali adekvatnu sekundarnu sposobnost inicijalnog odvraćanja ili uzbunjivanja u vidu dejstva  nepreciznom municijom.
Na maketama je istaknuta opcija podvesnog naoružanja i opto-elektronski sistem. Foto: Dragan TrifunovićMatić je u intervjuu za naš portal pomenuo da postoje tržišta koja se već interesuju za ovakve letelice i da se nada da će prvi demonstratori biti izrađeni do sledećeg „Partnera“.
On i dalje insistira da su SILA-e idealne letelice za početnu selekciju u srpskom RV i PVO i strastveno nastavlja da se zalaže za ovu ideju.
U intervjuu posvećenom „vojnom programu“ Matić nam detaljnije priča o planiranom zajedničkom projektu sa „SDPR-om“ i prepričava nedavnu prvu prodaju MEDAVAC SILA-e u Libiji:

 
 
Sve izveštaje sa ovogodišnjeg „Partnera“ možete pogledati u posebnoj sekciji klikom na baner:

The post „SDPR“ i „Aero East“ koncept: UAV i UCAV SILA 450 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.