Rovčanin novi direktor Kontrole letenja

Izvor: RTS, 31.Jan.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rovčanin novi direktor Kontrole letenja

Radojicu Rovčanina Nadzorni odbor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore imenovao za direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore. Razrešen dužnosti Slobodan Cvijan.

Nadzorni odbor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) razrešio je vršioca dužnosti generalnog direktora Slobodana Cvijana i imenovao Radojicu Rovčanina za direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, Rovčanin je rođen 29. maja 1953. godine, završio je Pravni fakultet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Beogradu i radio 25 godina u Jatu.

Na čelo Kontrole letenja, Rovčanin dolazi iz Agencije za bezbednost saobraćaja gde je bio načelnik Odeljenja za opšte i pravne poslove i zamenik direktora. Govori engleski i ruski jezik.

Cvijan je na predlog Vlade Srbije postavljen za direktora SMATSA 6. aprila 2013, pošto je smenjen dugogodišnji direktora Kontrole letenja Nikola Stankova. Prethodno je Slobodan Cvijan radio u SMATSA, gde je došao iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.