Izvor: B92, 17.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romsko naselje ograđeno žicom

Beograd -- S dve strane romskog naselja u Bloku 67 u Novom Beogradu podignuta je žičana ograda, zbog čega stanovnici tog naselja tvrde da su im prava ugrožena.

Stanari naselja rekli su agenciji Beta da su radnici preduzeća Univerzijada Beograd 2009, u prisustvu policije, u utorak podigli žičane barijere i da sada ni sa jedne strane nemaju izlaz iz naselja. Oni su preneli da im je rečeno da će ograde biti uklonjene po završetku Univerzijade.

Naselje je, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ograđeno sa dve strane, prema univerzitetskom naselju i Ulici Jurija Gagarina. Radnik na parkingu Parking servisa, u blizini naselja, tvrdi da stanovnici naselja slobodno koriste izlaze preko parkinga i da problema nema.

Protest zbog ograđivanja naselja u saopštenju je izrazila grupa nevladinih organizacija okupljenih u Koaliciji protiv diskriminacije.

Ta koalicija je uputila i apel da se u predstojećem periodu obezbede cisterne sa vodom, kao i da se poboljšaju sanitarni i higijenski uslovi u ovom naselju.

Deo stanara naselja, koji imaju prebivalište u Beogradu, raseljen je u aprilu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rome u Belvilu ogradili žicom

Izvor: Mondo, 17.Jun.2009

Sa dve strane romskog naselja u bloku 67 u Novom Beogradu podignuta je žičana ograda, zbog čega stanovnici tog naselja tvrde da su im ugrožena prava i onemogućen pristup vodi.

Nastavak na Mondo...

Romi iz Belvila tvrde da su ograđeni žicom

Izvor: 24sata, 17.Jun.2009

Stanari naselja rekli su novinaru agencija Beta da su radnici preduzeća Univerzijada Beograd 2009, uz prisustvo policije, u utorak podigli žičane barijere i da sada ni sa jedne strane nemaju izlaz iz naselja.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.