Izvor: B92, 01.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rođen u prvoj sekundi Nove godine"

Beograd -- Prve bebe u Novoj godini u Beogradu su dva dečaka, rođena u KBC Narodni front i KBC Zemun.

Prvorođeni dečak rođen je sekund posle ponoći u KBC Narodni front. Težak je tri kilograma i 540 grama i dug 51 santimetar, rečeno je u toj bolnici. Majka prve bebe rođene u novoj 2008. godini je Jelena Grdinić iz Beograda. Ona i beba se dobro osećaju.

U KBC Zemun Verica Pantelić iz Zemun Polja rodila je dečaka teškog tri kilograma i 800 grama, dugog 52 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << santimetra. Pantelićevoj je to treće dete.

Paketići za sve bebe koje se rode 1. i 2. januara

Hrustanovićeva uručila poklon

Pomoćnica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović uručula je noćas poklon za prvorođenu bebu u Ginekološko-akušerskoj klinici u Višegradskoj u Beogradu.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić uručiće u četvrtak, 3. januara, paketiće mamama i bebama koje su se rodile 1. i 2. januara.

Poklone će ministar predati u beogradskom porodilištu Narodni front, simbolično u pet do 12.

Time će u praksi promovisati novu strategiju za podsticanje rađanja, koju je sačinilo Ministarstvo rada i socijalne politike i koja će se naći na jednoj od prvih sednica Vlade Srbije posle Nove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.