Izvor: TvojPortal.com, 08.Avg.2012, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji ubijenog ne krive Peranovića

Pressonline U Jadarskoj Lešnici u opštini Loznica, u ponedeljak oko 22 časa u svom dvorištu u Centru za odvikavanje od droge, posumnjavši da je štićenik Nebojša Zarubac (39) iz Valjeva uneo drogu, protojerej Branislav Peranović (55) zadao mu je udarac šipkom u predelu glave i usmrtio ga na licu mestaPeranović je uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistva."Sumnja se da je Branislav Peranović u ponedeljak, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << 6. avgusta sati lišio života Nebojšu Zarubca (39) iz Valjeva", navodi se u saopštenju Policijske uprave Šabac.

Slobodan Velisavljević, istražni sudija u Šapcu angažovan na tom slučaju, precizirao je da je štićenik nađen mrtav u pomoćnoj kući koja je u vlasništvu Peranovića.
"Nakon obdukcije ćemo utvrditi da li je smrt nastupila zbog povrede nanete tupim predmetom u glavu ili je nešto drugo u pitanju. Štićenik je u centru bio duže od šest meseci", rekao je Velisavljević.
Kuća u kojoj je telo nađeno udaljena je od "Centra za odvikavanje" dva kilometra, ukazao je Velisavljević.
Posle isteka mere zadržavanja Peranović će, uz krivičnu prijavu, biti priveden na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda u Šapcu.
Branislav Peranović u Centru "Sretenje"
Protojerej Branislav Peranović javnosti je postao poznat 2009. godine kad se pojavio snimak iz Rehabilitacionog centra za lečenje narkomana "Crna Reka", gde je bio upravnik. Na tom snimku vidi se kako on i njegov saradnik tuku svoje štićenike lopatama i pesnicama.
Pre tri godine protojerej Peranović se pravdao da je dolazak u Centar dobrovoljan, a da se sila povremeno primenjuje. Njegove metode podržavali su i roditelji čija su deca bila u Crnoj Reci.
Šokantno - Roditelji ubijenog Nebojše Zarupca ne krive Peranovića
Majka: Jedinac mi je, ali ga ne žalim
- Nije mi lako što sam ostala bez sina jedinca, ali neću ići na njegovu sahranu jer ne mogu da pređem preko svega što sam sa njim u proteklih dvadesetak godina preživela...
Ovako počinje šokantnu ispovest za Press Milica Lukić, majka ubijenog Nebojše Zarupca. Ona kaže da je droga Nebojšu odvela stranputicom i da je život sa njim bio pakao.
- Počeo je rano da se drogira, prvo sam mu u stvarima pronašla tablete, kasnije marihuanu, a posle toga sam ga zaticala sa špricevima u rukama. Nisam znala šta ću, pokušala sam da ga odvedem na lečenje u bolnicu, ali ni to nije uspelo. Policija je stalno dolazila u našu kuću zbog problema koje je pravio, ali niko nije mogao da mu pomogne. Sve što sam imala od stvari on je prodao. Nijedan kućni aparat više nemam, poskidao je sve sanitarije iz četiri kupatila u kući i prodao. Samo mi je ostala kada u jednom kupatilu, jer nju nije uspeo da skine. Ni grejanje nemam jer je skinuo bakarne cevi i radijatore i prodao ih da bi došao do droge. Sedam godina živim bez struje, u mraku, jer mi je ostavio velike dugove - priča kroz suze Milica Zarubac.
Ona ne krije da je njen sin, kada je bio u narkomanskoj krizi, više puta fizički nasrtao na nju, a u pomoć su joj često priskakale komšije.
- Nekoliko puta sam jedva izvukla živu glavu! Posle deset meseci je došao na „odsustvo" prošle sedmice i tada sam ga poslednji put videla. Izgledao mi je kao neko ko je rešio da se reši droge, ali nisam osetila nikakvu sreću, jer je svojim postupcima ubio svu ljubav u meni. Tada mi se nije žalio da ga je bilo ko u centru maltretirao, već je pričao da se dobro uklopio i da planira da se bavi duborezom - priča Milica Zarubac.
Nebojša, koji je iza sebe ostavio dvoje dece iz dva braka, biće sahranjen u Batalagama kod Koceljeve, rodnom selu oca.
- Da mi se ova nesreća dogodila pre petnaestak godina, teško bih je podnela. Ovako, posle svega što sam doživela od Nebojše, izgubila sam majčinski osećaj i zbog toga neću ići na njegovu sahranu - kaže Milica, i dodaje da je njen sin u policijskom dosijeu imao više od 50 krivičnih dela i da je više puta hapšen zbog droge, krađa...
Otac Miloš: Ne krivim Peranovića
- Nešto se moralo dogoditi, ne znam šta, pa da otac Branislav to uradi. Mi njega ne krivimo ni za šta. On nas nije terao da dođemo tamo, nego smo mi jurili njega - kaže Miloš Zarubac, otac ubijenog štićenika centra za odvikavanje od droge u blizini Loznice.
On kaže da je njegov sin bio je zavisnik od droge više od 20 godina.
- Otkako je otišao na lečenje u Jadarsku Lešnicu, u blizini Loznice, Nebojši je bilo bolje. Povećala mu se kilaža, a prestao je i da uzima narkotike. Moja ćerka je posredovala da ode baš tamo. U ovih devet meseci on se stvarno divno slagao sa sveštenikom, toliko da je tražio da mu poklonimo jednu stilsku fotelju. Imali smo u kući fotelju od punog drveta, jako skupu. Nebojša je insistirao da je poklonimo ocu Branislavu zbog svega što je za njega uradio - iskren je Zarubac.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.