Rešićemo problem buke u Beogradu

Izvor: B92, 04.Jun.2021, 10:31

"Rešićemo problem buke u Beogradu"

Zakon o buci nalazi se od juče na javnoj raspravi i svi koji su zainteresovani, bez obzira da li su građani, udruženja koja se bore protiv buke ili sami ugostitelji, mogu da daju svoje primedbe i predloge kako bismo imali najbolja rešenja, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"U ime Grada Beograda zahvaljujem ministarski životne sredine Ireni Vujović jer je prepoznala ovaj problem i reagovala odmah na predlog Grada. Irena Vujović je bila predsednica opštine Savski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << venac, čiji su stanovnici veoma ugroženi bukom. Ona i ja ćemo se tokom naredne nedelje sastati sa upravnicima stambenih zgrada koji su imali najviše primedaba zbog buke kako bismo im predstavili rešenja i čuli njihove predloge", rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

Objašnjavajući kakve će promene za građane doneti novi zakon o buci, Vesić je rekao da će ovaj problem biti rešen kao što je „Oko sokolovo” rešilo problem bahatog parkiranja.

"Ukoliko građani prijave buku po sadašnjem zakonu, na teren izlazi inspekcija koja konstatuje buku i poziva ovlašćenu kompaniju za merenje buke da zakaže izlazak i utvrdi nivo buke. Jasno je zbog čega nikada niko nije bio kažnjen. Naime, svaki ugostitelj u zakazano vreme za merenje prilagodi jačinu zvuka propisima. Sada, po novom zakonu, svaki komunalni milicioner imaće kod sebe mobilni aparat za merenje buke i moći će da reaguje odmah – prvo, da upozori one koji emituju muziku da nivo zvuka prilagode propisima a onda i da zabrani dalje emitovanje muzike. Nakon toga će uslediti zabrana rada ugostiteljskom objekti ili privremeno oduzimanje sredstva sa koga se emituje muzika. Bićemo beskompromisni kada je u pitanju zaštita građana od maltretiranja. Zato je donošenje zakona i poziv ugostiteljima da ulože novac u zaštitu od buke i tako sebi omoguće da normalno rade, a da ne maltretiraju svoje komšije", rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.