Izvor: RTS, 29.Jun.2022, 12:17

Rešenja kombinovanog testa

Mali maturanti polagali su danas kombinovani test. Rešenja testa možete pogledati ovde.

Osmaci su u ponedeljak polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a juče test iz matematike.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je završni ispit protekao potpuno regularno i bez problema, zahvaljujući promenama u načinu rada, unapređenju bezbednosnih procedura i procedura pregledanja testova, ali i digitalizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << celog procesa.
"Uspeli smo zajedničkim snagama da obezbedimo jednake uslove za polaganje, kao i neophodnu podršku. Želim svim učenicima da upišu željene škole i odaberu zanimanja o kojima su oduvek maštali i koja će ih voditi ka sigurnoj budućnosti. Odabir profesije je značajan korak. Važno je da u životu radite ono što volite i budete posvećeni tome", naveo je ministar. 
Ove godine testovi se pregledaju u 15 skening centara u Srbiji, što omogućava viši kvalitet i brzinu pregledanja i manji broj pregledača. Uvedeno je dvostruko pregledanje svakog zadatka, čime je isključena svaka mogućnost pristrasnosti, jer nastavnici ne znaju čije testove pregledaju.
Preliminarni rezultati biće objavljeni u petak, 1. jula, a istog dana učenici mogu da podnesu žalbu, elektronski ili u svojoj osnovnoj školi. Nakon toga, 5. jula biće objavljeni konačni rezultati.
Lista želja će moći da se podnese na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs do 6. jula, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna. Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula.
Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poslednji dan polaganja završnog ispita za osmake 

Izvor: JUGpress.com, 29.Jun.2022

VRANJE..Najlakši su bili zadaci iz kombinovanog testa kažu osmaci nakon današnjeg polaganja završnog ispita u prostorijama Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju. Bio je to treći dan provere njihovog znanja pred upis u srednju školu...Kombinovani test učenicima je bio lakši od zadataka iz matematike...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.