Rektorat podržao dogovor studenata i Ministarstva prosvete

Izvor: S media, 26.Okt.2011, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rektorat podržao dogovor studenata i Ministarstva prosvete

Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević i dekani Univerziteta podržali dogovor studenata i Ministarstva prosvete i nauke. Predstavnici studenata očekuju sprovođenje dogovora koji je postignut sa ministrom Obradovićem i upozoravaju da će, ako dogovor ne bude sproveden, ponovo organizovati proteste.

Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević i dekani Univerziteta podržali su danas na vanrednoj sednici Kolegijuma dogovor studenata i Ministarstva prosvete >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i nauke, koji je postignut u petak.

Podrška koju je Rektorat dao dogovoru biće obrazložena sutra na konferenciji za novinare na kojoj će se prisutnima obratiti rektor Kovačević, dekan Filološkog fakulteta Aleksandra Vraneš i dekan Filozofskog fakulteta Vesna Dimitrijević.

Rektorski kolegijum u saopštenju dostavljenom Tanjugu navodi da se "u potpunosti podržava opredeljenje da se isključivo mirnim putem omogući održavanje redovne nastave, čak i u otežanim okolnostima, na Filološkom i Filozofskom fakulteta Univerziteta u Beogradu".

I dalje blokiran Filozofski fakultet

Studenti traže smenu rektora Kovačevića!

Plenum studenata: Napali nas neo-nacisti!

Studenti još od 20. oktobra blokiraju Filozofski i Filološki fakultet, zahtevajući odobravanje apsolventskih rokova, oslobađanje plaćanja školarine za studente koji su sakupili najmanje 48 bodova, a nisu na budžetu, kao i izradu strategije za promenu načina finansiranja visokog obrazovanja.

Predstavnici studenata sada očekuju da Ministarstvo obezbedi adekvatno sprovođenje dogovora koji je postignut sa ministrom prosvete i nauke Žarkom Obradovićem 21. oktobra, ali upozoravaju da će, ako dogovor ne bude sproveden, pozvati studente na organizovane proteste do potpunog ispunjenja postignutog dogovora.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.