Redovni letovi sa

Izvor: Akter, 29.Jul.2015, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redovni letovi sa

Naš plan je da u prvoj polovini naredne godine sa aerodroma "Morava" kod Kraljeva počnu redovni letovi, najavila je danas prilikom posete tom gradu ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović

Ona je dodala da ne može da govori o frekvenciji tih letova i o tome gde će leteti avioni sa "Morave", koja nastaje konverzijom vojnog aerodroma u civilni, a formirana je Radna grupa koja treba da reši imovinske odnose.

Završavamo birokratsko-administrativni >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << deo, a naš cilj ostaje da civilni letovi krenu u prvoj polovini naredne godine, rekla je Mihajlović.

Ministarka je ocenila da bi ovaj aerodrom doneo korist čitavom regionu, jer Srbija ne treba da ima samo jedan, centralni aerodrom.

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" jeste tranzitni i bitan zbog direktnih letova za Ameriku, ali moramo da imamo i nekoliko manjih aerodroma koji će pomoći razvoj turizma, navela je Mihajlović, ističući potencijale aerodroma "Morava" u privrednom smislu i po pitanju prevoza putnika.

Ministarka je kao primer navela niški aerodrom koji, kako je rekla, živi i sa kog se obavljaju komercijalni letovi bez dinara subvencije grada.

Isto ćemo probati da uradimo i sa Lađevcima, što podrazumeva da omogućimo da posluju profitno, bez subvencija lokalne samouprave, kazala je Mihajlović.

Verujem da ćemo raditi, dodala je, i na izgradnji Kargo centra, ali ne može sve odjednom, već po prioritetima.

Kao razlog svog nenajavljenog dolaska u Kraljevo, Mihajlović je navela da ona i timovi ministarstva obilaze gradove i opštine sa željom da se uvere da li objedinjene procedure funkcionišu i da li lokalne uprave na vreme obezbeđujum lokacijske uslove i izdaju građevinske dozvole.

Ona je Kraljevo navela kao odličan primer u odnosu na mnoge  druge lokalne samouprave zbog čega, kako je rekla, očekuje da će ovaj grad biti primer za elektronsku građevinsku dozvolu, koja u Srbiji počinje da funkcioniše od 1. januara naredne godine.

Zakon o planiranju i izgradnji je sveobuhvatan i važan i zato ne želim da kritikujem čak ni one lokalne samouprave u istočnoj i, delom južnoj Srbiji, kojima moramo da pomažemo zbog problema nedovoljnog broja ljudi koji mogu da rade objedinjenu proceduru i broja samih inspektora, navela je ministarka.

Ona je najavila da će softver za elektronske građevinske dozvole obezbediti donatori i da će ih dobiti svaka lokalna samouprava.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.