Rebić: Neophodan jedinstveni sistem registracije migranata

Izvor: RTS, 03.Feb.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebić: Neophodan jedinstveni sistem registracije migranata

Vladimir Rebić, v. d. direktora srpske policije ukazao je u Skoplju na potrebu uspostavljanja jedinstvenog sistema registracije migranata.
Direktori policija i šefovi graničnih policija Makedonije, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije precizrali su jasne kriterijume tokom kretanja izgeglica duž migracione rute Zapadnog Balkana.

"Dosledno sprovođenje registracije omogućiće efikasniju klasifikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osoba koje imaju potrebu za međunarodnom zaštitom, u odnosu na takozvane „ekonomske migrante“, i time će se olakšati njihov prolazak kroz zemlje na balkanskoj ruti" istakao je Rebić.
Istovremeno, kako je naveo Rebić, to će doprineti boljoj kontroli granica i sprečavanju zloupotrebe trase od strane migranata, kojima nije potrebna međunarodna zaštita, a koji žele da idu u zemlje Evropske unije.
Na sastanku, koji je imao za cilj unapređenje saradnje zamalja regiona u upravljanju migracionim tokovima, šefovi policija zaključili su da je pravovremena razmena informacija o dešavanjima duž trase migracija, i uvođenje novih mera i postupaka sa adekvatnim rokom, od ključnog značaja.
Time će se izbeći zloupotrebe na trasi kojom se migranti kreću, a ujedno će biti efikasnije upravljanje migracniontim tokovima.
Učesnici sastanka su ocenili da je razmeštanje stranih policajaca na makedonsko-grčkoj granici dalo pozitivne rezultate i poslalo snažnu poruku da su zemlje na balkanskoj ruti, kao i druge članice Evropske unije, odlučnije da se zajedno izbore sa migrantskom krizom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Direktori policija o boljoj kontroli migranata

Izvor: Beta, 03.Feb.2016

Makedonija, Srbija, Hrvatska, Slovenija i Austrija dogovorile su se danas da neće dozvoliti ulazak preko granice migrantima koji nemaju putna dokumenta ili imaju falsifikovane isprave i daju pogrešne podatke o identitetu.To je dogovoreno u Skoplju na sastanku direktora policija i šefova graničnih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.